Kde to chutná…prostě recenze na fast food

Bageterie Boulevard (dále jako BB), jméno českého fastfoodového řetězce, který je rozšířený po celé republice. Nyní patří mezi (minimálně pro mě) jednu z nejlepších alternativ haminkání pokrmů rychle a poměrně zdravě.

Jídlo v BB je nečekaně zaměřené na bagety. V BB jsou různé možnosti, jak takové bagety konzumovat. Jako první neodmyslitelně patří k BB její trvalé menu. V této nabídce je celkově osm baget: Caesar, Caprese, Lososová, Tuňáková, Grilled roastbeef, Bruselská, Sweet Ribs a Švýcarská. Tato nabídka dává sama o sobě dohromady solidní chuťovou paletu, každý si tedy najde něco k snědku. Tuto chuťovou paletu doplňují tři další bagety: masterchef vítězná bageta, a dvě bagety z vybrané země.

Mně osobně nejvíce přijde k chuti nynější vítězná masterchef bageta: Lok lak, tato bageta mě oslovila už jen prezentací v menu (skromně oblečený muž v pozadí bagety), tak i chutí. Celková chuť mi přišla poněkud pikantní, za což může rukola a kampotský pepř obsáhlý v této bagetě. Pomalu pečené hovězí maso s goudou však tuto pikantnost vynahrazují. Bageta chutnala výtečně a vydržela pohromadě i po mém poněkud násilném konzumování. Finálně tedy tuto bagetu hodnotím jako zdařilou.

Bageterie má velmi široký sortiment pokrmů. O všech zde bohužel nemohu napsat, co mě ale zaujalo, tak je bramborová příloha BB. Takzvané patatas jsou brambory nakrájené přibližně na 5 kusů. Na rozdíl od hranolků si tedy zachovávají tvar brambory, což je ideální pro propagování takzvaného fitness lajf. Jestli je tato příloha zdravá a výživná netuším, jelikož nejsem vystudovaný doktor, a tudíž nejsem na tyto rozhodnutí kvalifikován. Na co jsem ale sebeprohlášený odborník, tak je chuť tohoto pokrmu, která je opět poněkud pikantní, ale dobrým způsobem. K této příloze se podává jakási tatarská omáčka, Bageterie se rozhodla provést kardinální hřích, a to tedy přidání kečupu jako možnosti omáčky. Tento hřích se mi těžko přehlíží, netušil jsem že Bageterie by klesla tak nízko, aby se zákazníky snažila otrávit satanovou krví.

Celkově Bageterii hodnotím pozitivně, rád chodím do tohoto podniku, který provází již už sentimentální vzpomínky. Jsem totiž pravidelný zákazník Bageterie už přibližně pět let, dokonce jsem si jednu dobu na těchto pokrmech vyvinul závislost. Ale to je příběh na někdy jindy.

Jakub Lažan,9.C


Vytvořte si webové stránky zdarma!